Συνέδρια


1.

Επανεκτιμώντας τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022)

Διαδικτυακό Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

Η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργάνωσε διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στις 21-23 Οκτωβρίου 2022.

Πρόγραμμα Επανεκτιμώντας τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022)

Τεύχος Περιλήψεων Επανεκτιμώντας τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022)

Απολογισμός του Συνεδρίου – Παρατηρητής της Θράκης 26.10.2022

2.

Η ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών στην τέχνη (1923-2023)

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

 Η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, διεθνές επιστημονικό συνέδριο, στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 ετών από την ίδρυση του Δ.Π.Θ. (1973-2023), για την επίδραση της ελληνοτουρκικής ανταλλαγής των πληθυσμών στην ελληνική και τουρκική τέχνη στις 17-19 Νοεμβρίου 2023. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη. Συμμετοχές: 45 ανακοινώσεις, 46 σύνεδροι από Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, Κύπρο, Σλοβενία.

Αφίσα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Βιβλίο Περιλήψεων Η ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών στην τέχνη

 

3.

Η ΣΚΑΣ ήταν ένας από του συνδιοργανωτές του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Bloc Symposium Utopie und WiderstandIdeologiekritik – Politische Musik – Bildung», που διοργανώθηκε από το Paris – Lodron Universität του Salzburg της Αυστρίας (8-10 Ιουνίου 2022).

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://blochsymposionsalzburg.sbg.ac.at

CfP Bloch Salzburg 2022_dt 1

CfP Bloch Salzburg 2022_engl 1

 

4.

Η ΣΚΑΣ ηταν ένας από του συνδιοργανωτές του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Theory, Empiricism and Methodological Pluralism / Theorie, Empirie und Methodenpluralismus im transdisziplinären»  που διοργανώθηκε από το Paris – Lodron Universität του Salzburg της Αυστρίαςδια του χρηματοδοτούμενου διεπιστημονικού έργου του Πανεπιστημίου Σάλτσμπουργκ για υποψήφιους διδάκτορες με τίτλο «Global Competence, Future Literacy and Professionalism in the Global Migration Society / DSP-Kolleg Globale Kompetenz, Future Literacyund Professionalität in der globalen Migrationsgesellschaft (GLOKFUL)» στο Ηράκλειο της Κρήτης (27 Μαΐου 2023).

NEO Kreta_Plakat2023_DSP

Kreta_Plakat2023_DSP_englisch

 

5.

Η ΣΚΑΣ ήταν ένας από του συνδιοργανωτές, μαζί με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Σινά – Βενετία και Δυτικός Κόσμος» (Βενετία, 3 – 4 Νοεμβρίου 2023). Στη διοργάνωση επίσης συμμετείχαν η Ιερά Μονή Σινά, το Dumbarton Oaks των Η.Π.Α., το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και η Ecole des Hautes Études en Sciences Sociales της Γαλλίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

-Program Sinai-Venice…

Poster

 

6.

Η ΣΚΑΣ είναι συνδιοργανωτής, μαζί με το Πανεπιστήμιο του Salzburg, του  34ου συνεδρίου του Forum Peace Psychology με θέμα «Conflict, flight and migration». Το συνέδριο διοργανώνεται με μέριμνα του Αν. Καθηγητή κ. Βασιλείου Μπάρου, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε. Θα πραγματοποιηθεί στις 16-17. 5. 2024 στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

7.

Η ΣΚΑΣ είναι συνδιοργανωτής, μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Μικρασιατική προσφυγική μνήμη και ταυτότητα έναν αιώνα μετά (Πόντος, Καππαδοκία, Ιωνία, Ανατολική Θράκη, Κωνσταντινούπολη)», που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, στο Περιστέρι, και υβριδικά 21-23 Φεβρουαρίου 2025.

1η Εγκύκλιος Συνεδρίου 2025_Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου