10/2/2021 Βράβευση του Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας, κ. Μανόλη Βαρβούνη


ΤΟ «ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ» ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΠΘ Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗ

Τα μέλη της Επιτροπής του Κληροδοτήματος «Καυταντζόγλειο Βραβείο», της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που διαχειρίζεται η Κοσμητεία της Σχολής, αφού εξέτασαν τις αρμόδιες εισηγήσεις και τις σχετικές βαθμολογήσεις των επιμέρους τριμελών επιτροπών βράβευσης, αποφάσισαν το πρώτο από τα προκηρυχθέντα βραβεία του Κληροδοτήματος «Καυταντζόγλειο Βραβείο» να απονεμηθεί στον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. ΜΑΝΟΛΗ ΓΕΡ. ΒΑΡΒΟΥΝΗ, για το βιβλίο του Κοινωνικές, τελετουργικές και πολιτισμικές όψεις του σύγχρονου λαϊκού πολιτισμού της Σάμου (Θεσσαλονίκη 2020, σελ. 606, εκδ. οίκος Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη)

[βλ. http://www.deanphil.uoa.gr/klhrodotimata/kaytantzogleio-brabeio/anakoinoseis-kaytantzogleioy.html].

 

Πρόκειται για μία ακόμη διάκριση ακαδημαϊκής αριστείας, που φανερώνει την ποιότητα του ερευνητικού ακαδημαϊκού έργου που επιτελείται στο Τμήμα και τη Σχολή μας.