Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας ανακοινώνω ότι  ο  ομότιμος  Καθηγητής του ΕΚΠΑ και  επίτιμος διδάκτορας της Γλωσσολογίας του  Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής μας κ. Χριστοφόρος Χαραλαμπάκης  εξελέγη τακτικό μέλος της  Ακαδημίας  Αθηνών, στην έδρα «Γλωσσολογία – Διαλεκτολογία».

Είναι λοιπόν, μετά τους ομότιμους Καθηγητές και Ακαδημαϊκούς Πασχάλη Κιτρομηλίδη και Εμμανουήλ Γδούτο, το τρίτο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών που έχει τιμηθεί από Τμήμα της Σχολής μας, και αποτελεί έτσι επίτιμο μέλος της ακαδημαϊκής οικογένειάς μας. Και γι’ αυτό η Σχολή μας είναι ιδιαιτέρως υπερήφανη, δεδομένου ότι ο κ. Χαραλαμπάκης είναι φίλος και συνεργάτης της Κατεύθυνσης Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και ευρύτερα της Σχολής, στην οποία συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα την επιστημονική αρωγή και τη σοφία του.

Σημειωτέον, ότι όπως επισημαίνει σε σχετικό μήνυμά της η ομότιμη Καθηγήτρια της Σχολής μας Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή η έδρα της Γλωσσολογίας στην Ακαδημία Αθηνών δεν είχε προκηρυχθεί και πληρωθεί  από το 1941, όταν απεβίωσε ο Γεώργιος Χατζιδάκις, Καθηγητὴς Γλωσσολογίας και Ινδικής Φιλολογίας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Καθηγητής Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ

Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ